طبیعت گردی نیشابور

معرفی مناطق و زیستگاه های گیاهی و جانوری نیشابور

طبیعت گردی نیشابور

معرفی مناطق و زیستگاه های گیاهی و جانوری نیشابور

مناطق دیدنی و نامگذاری بوژان


بازه صدر:

 در ابتدای ورودی بوژان در قسمت شرق دره ای بسیار زیبا می باشد که کلمه صدر در لغت به معنی گشاده و فراخ و در اصطلاح محلی به بزه صدر مشهور است باغ های ابتدای ورودی این منطقه از رودخانه آبیاری می شوند ودر قسمت انتهای آن از چشمه سار واقع در آن . در انتهای آن درخت کاج با قدمت چندین ساله که در حال حاضر خشک گردیده و بسیار زیبا می باشد . سمت راست ابتدای ورودی به نام النگ نامگذاری گردیده که النگ در لغت به معنی دشت بزرگ که در حال حاضر این منطقه دارای خاک حاصلخیز و نهرهای پر آب و درختان سر سبز می باشد که منبع درآمد خوبی برای اهالی می باشد .



خرمنگاه:

این منطقه در داخل محدوده طرح هادی روستا ودر سمت غربی می باشد میدان بزرگی بوده که درقدیم اهالی گندم وجو خودرا دراین منطقه جمع آوری و اصلاح می نموده ودر قسمت انتهایی آن مشهور به پلاسو است. قسمت شرق آن تپه ای به نام خانه شیطان قرارگرفته که بسیار جالب می باشد. کوه ها و تپه های با خاک رس بسیار جذاب و دیدنی می باشد که مورد بازدید هزاران گردشگر قرار می گیرد .لازم به توضیح است به همت کوهنوردان نیشابوری دره پلاسو یکی از مسیرهایی است که باوجود آبشارهای خشک در آن گردشگران دره نوردی٬ فرود و کار فنی و هیجان و لذت را تجربه میکنند.


بازه نادر : به زبان اهالی منطقه بزه ندیر مشهور است:

درسمت غربی و درداخل طرح هادی می باشد که دره ای دست نخورده وبسیار زیبا که تعداد 40خانوار از اهالی دراین منطقه سکونت دارند  ودر قسمت شمال این منطقه باغ های بسیار سر سبز وجود دارد . در قسمت انتهای آن قناتی قرار گرفته که در حال حاضر نیز فعال می باشد  و مشهور به تلخ اسداله می باشد که به منطقه تخت گاه نیز متصل می باشد.


منطقه  کال عرب:

 در قسمت شمال شرق روستا واقع شده که کوچه ای بسیار با شیب تند و پله کانی که به منطقه مشهور به تخت گاه که مشرف بر همه منطقه می باشد ارتباط دارد که در حال حاضر به عنوان سایت گردشگری توسط بنیاد پیش بینی گردیده و شاید یکی از دلایل نامگذاری این منطقه به عنوان کال عرب حکایت از این دارد با توجه به سکونتگاه اصلی اهالی در این قسمت و پس از هجوم اعراب به ایران و پذیرفتن دین اسلام  ساکنین این منطقه به زبان عربی مسلط شده و به این جهت نامگذاری گردیده.


                                                                                                                        

                                                 

 تخت هلاکو خان:

              

منطقه ای از جنس کنگلومرا یا ماسه سنگ درقسمت انتهایی بافت روستا و ورودی دره و نهر مشهور به درخانه  که به استناد کتاب شهرفیروزه مرحوم گرایی در زمان حمله مغول به نیشابور و پس از ویرانی شهر هلاکو خان با اسب به این منطقه آمده و آب رودخانه را جهت آبیاری گندم وجو کاشته شده در خرابی های نیشابور برده و آبیاری نموده است.

            

محله میان :

منطقه ای که در قسمت شمال شرق بوژان واقع شده و باتوجه به سکونت گاه اولیه ساکنین در قسمت بالا نهر درخانه این قسمت منطقه میانی نام گذاری شده و قبرستان اولیه ساکنین در این منطقه ودر قسمت لوشاو بوده که در حال حاضر باغ می باشد .


چشمه باغ ملا:

 

چشمه پر آب در قسمت شمال بوژان ودر منطقه مسکونی بوده که ساکنین از این آب برای شرب استفاده می نموده ولی به علت رشد جمعیت و دسترسی گردشگران به بالادست چشمه آب آن برای کشاورزی استفاده می شود .

 

 

 

چشمه مشهور به دم کمر :

 

چشمه ای که از قدیم مورد توجه ساکنین بوده و آبی سرد و گوارا دارد که لوله کشی آب شرب روستا از این چشمه تهیه می شود و هم اکنون نیز اهالی از این آب استفاده می کنند.

 

کوه های بلقشو:

 

در قسمت شمال شرق بوژان به فاصله 4کیلومتری از بوژان و اول نهر نو کوه هایی با سنگلاخ فراوان رخ نمایی میکنند که همیشه در حال ریزش هستند٬  واقع گردیده. بل به معنی بلا می باشد قشو کلمه ترکی است که به معنی نزدیک شدن و بلقشو یعنی به بلا نزدیک شدن و حکایت از آشیب و خطر دراین منطقه می باشد .

 

چشمه مشهور به کلاغ چین ودر نامگذاری جدید چهارچشمه:

 

در فاصله 4کیلومتری از بوژان واقع شده و دارای آبی سرد و گوارا می باشد که شاید یکی از دلایل نامگذاری چشمه به نام کلاغ چین این بوده که به علت درختان گردو ی کاشته شده در این منطقه و سکونتگاه پرندگانی چون کلاغ  که از گردوی درختان  استفاده می کنند  نام این محل درقدیم چشمه کلاغ چین نام گذاری شده  این منطقه  مورد استفاده گردشگران و اهالی می باشد و شاید نقطه شروع  در یک کوهپیمایی یکروزه در این منطقه باشد.

 

 

چشمه شکرآب:

 

مشهورترین چشمه ومنطقه در بوژان وهمچنین به علت  سرد و گوارا و  شیرین بودن آب  این چشمه و موقعیت سوق الجیشی که دارد در مسیر کوهنوردان جهت صعود به قله شیرباد قرارگرفته .نزدیکی چشمه تقریبا به  فاصله 5 کیلومتری از روستا و وجود راه هموار در کنار رودخانه  توجه هر گردشگر و کوهنوردی را به خود جلب نموده که در فصول مختلف هزاران نفر در قالب کوهنورد و گردشگر از این منطقه دیدن می نماید .

 

 سفیدرود:

منطقه ای در مقابل منطقه شکراب که به علت زیادی آب رودخانه در این منطقه و سفیدی و شفافی آب مشهور به سفید رود شده.



مرغزاردره و در اصطلاح اهالی مغ زیدر :

در شمال غرب بوژان واقع شده و منطقه ای بسیار سرسبز با درختان گردوی زیاد و آب فراوان  و کوه های پرشیب که محل مناسبی برای دامداران می باشد و خانه ای مشهور به (خانه سم) که محل اقامت چوپانانی بوده که   شبی برای فرار از سرما دراین جا اقامت داشته و یکی از آبریزهای رودخانه بوژان از آن جاری میشود که شاهد بازدید گردشگران و کوهنوردان زیادی می باشد .

 

 

گوری در   و اصطلاح فعلی گوری دره :

 

منطقه ای در شمال شرق رشته کوه بینالود که به علت  به هم پیوستگی  کوه ها و  آفتاب بسیار کم در تمام فصول سایه می باشد به همین علت به گوری در مشهور شده است  به علت صعب العبور بودن راه آن فقط کوهنوردان ازاین منطقه دیدن می کنند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.